Karton ambalaj üreticilerini ulusal ve uluslararası arenada temsil eden Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), yılın üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Depremde hayatını kaybedenlerin anıldığı toplantıda, deprem sonrası üretime devam etmenin hem bölgenin tekrar kalkınması hem de Türkiye’nin ekonomik istikrarının sağlanması için önemli olduğuna değinildi. Toplantıda ayrıca 1873 yılından bu yana ofis araç gereçleri, optik sistemler, akıllı kameralar, endüstriyel baskılama sistemleri ve tanı görüntüleme sistemi olmak üzere farklı iş alanlarında hizmet veren; 150 yıllık köklü geçmişiyle dünyanın saygın markaları arasında yerini alan Konica Minolta Türkiye’nin tanıtımı yapıldı.
“Sektörümüz döngüsel ekonomi, yeşil dalga alanında önemli adımlar atıyor”
Toplantı da sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan KASAD Başkanı Alican Duran, “Karton ambalaj sektörü 2022’de ihracat ve üretimde önemli bir büyüme kaydetti. Sadece karton ambalaj değil tüm ambalaj sektörü açısından böyleydi. Bu yıl ise dünyada devam eden resesyon ekonomileri ve sektörleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Karton ambalaj sektöründe de bir durgunluk hâkim ve bu özellikle AB’de hissediliyor. Bu durgunluğun ilk 6 ay böyle süreceğini öngörüyoruz. Şirketlerimiz bunu görerek hareket ediyor ve yatırımlarını buna göre planlıyor. Geleceğe yönelik karton ambalaj sektörümüz sürdürülebilirlik, yeşil dalga alanında önemli adımlar atıyor. Bu yatırımlarla sektörümüz gelecek 10 yıl içinde bölgesinde hızlı bir büyüme gösterecek” dedi.
Afet sonrası büyük fedakarlıklarla yaraları sarmaya çalışırken, zor da olsa üretmeye devam etmeye çalıştıklarını belirten KASAD Başkanı Alican Duran, “Türkiye’nin tüm fertleri olarak şubat aynın başından bu yana yaşadıklarımızı ifade etmek gerçekten zor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dilerim tekrar böyle afetler yaşamayız. Depremden sonra normale dönmek ya da üretmeye devam etmek çok zor elbette, herkesin çeşitli travmaları oluyor ancak hayatın devam ettiği gerçeği var önümüzde. Bir yandan afet bölgesine desteklerimizi sürdürürken bir yandan da hem bölgenin tekrar kalkınması hem de ülkemizin ekonomik istikrarını koruyabilmesi için dört koldan çalışmalıyız. Hepimize büyük görevler düşüyor. Biz büyük bir milletiz, bu günleri de atlatacağız,” dedi.
Konica Minolta Basım Endüstrisi için yeni bir dönem başlatıyor
Toplantıda merkezi Almanya Langenhagen’de bulunan ve 2012 yılından bu yana karton ambalaj sektörünün en önemli tedarikçilerden olan Konica Minolta Türkiye’nin tanıtımı yapıldı. Konica Minolta Türkiye, geleneksel baskı yöntemlerini, dijital baskı, süsleme ve kesim süreçlerine dönüştürecek baskı teknolojilerini tanıttı. Toplantının ilk kısmında konuşan Konica Minolta Türkiye Profesyonel Baskı ve Endüstriyel Baskı Bölüm Müdürü Orhan Doğan, şirketlerinin geliştirdiği teknolojilerle, tüm üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik güvenlik, görüntüleme, ofis yönetimi, dijitalleşme ve baskı ihtiyaçlarına çözüm sunduğunu söyledi.
Basım endüstrisinde devrim yaratan teknoloji
Konica Minolta Business Solutions Europe Endüstriyel Baskı Çözümleri Başkanı Hidotoshi Omo’nun Konica Minolta Baskı ve Baskı Sonrası Çözümleri’ni katılımcılarla paylaşmasının ardından toplantının ikinci bölümünde MGI Digital Technology Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Victor Abergel ise sunumunda; MGI’ın rakipsiz, dijital kısmi lak ve yaldız baskı makinelerini anlatarak, şirketin tüm endüstride dengeleri değiştirecek olan B1 format dijital baskı uygulamalarını tek geçişte tamamlayan Fabrika 4.0 ALPHAJET dijital Inkjet baskı makinesinin Türkiye lansmanını yaptı. Abergel, “Basım endüstrisinde devrim yapan Fabrika 4.0 ALPHAJET, sürdürülebilir bir baskı üretimi sağlıyor. Çevre ile uyumlu ALPHAJET baskıları geri dönüştürülebiliyor,” dedi.