Sürdürülebilirliğin temas noktası, drupa tarafından baskı ve kağıt endüstrisinin sürdürülebilir bir dönüşüm içindeki rolünü ele aldığı ve endüstrinin mevcut durumu ile orta ve uzun vadeli gelişmeleri hakkında benzersiz bir genel bakış sunan forumdur. Makine ve sistem mühendisliği teknolojileri bu bağlamda özellikle kalite, üretim sırasında proses güvenliği ve sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Dijitalleşme ve yapay zeka, baskı ve kağıt endüstrisindeki dönüşüm sürecini hızlandırmak ve ölçeklendirme etkilerini gerçekleştirebilmek için kilit rol oynamaktadır. Sürdürülebilirliğin temas noktası bu konuları ele alıyor: Üreticiler, sektör temsilcileri, markalar ve tüketicilerle birlikte değişimin nasıl gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor. Sektörün mümkün olduğunca temsil edici bir kesitini belirlemek amacıyla, dahil edilen şirketlerin listesi Koenig & Bauer, Heidelberger Druckmaschinen, Müller Martini veya Voith gibi sektörün önde gelenlerinden son derece uzmanlaşmış yeni şirketlere kadar uzanıyor.
Sürdürülebilir bir dönüşüm için geleceğe yönelik beklentiler
Örneğin üretim sırasında enerji ve kaynak tüketimini nasıl azaltabilirsiniz? Malzeme ve baskı mürekkebi kullanımı nasıl en aza indirilebilir, kullanılan mürekkepler nasıl geri dönüştürülebilir ve son işlem çevreye duyarlı bir şekilde nasıl gerçekleştirilebilir? Bu gibi sorular sürdürülebilirliğin temas noktasında tartışılıyor ve çok sayıda kullanım örneği içeren kolay anlaşılır bir şekilde sunuluyor. Verimlilikteki artışlar, dijital çözümler, iklim nötrlüğü ve döngüsel ekonomi, Salon 14’teki temas noktasında gündeme gelecek gelişmelerden sadece birkaçı. Bunlar yeni iş modelleri vaat ediyor ve küresel baskı ve kağıt endüstrisinin geleceğini şekillendirecek.
Özel bir panel forumu olan sürdürülebilirliğin temas noktası, klasik bir ticaret fuarı değildir. Aksine, mevcut duruma, kapsayıcı küresel sürdürülebilirlik trendin zorluklarına ve fırsatlarına ilişkin sektör genelinde bir genel bakış sunmaktadır. Bu da onu aynı anda hem bir sergi salonu hem de bir diyalog platformu haline getiriyor. drupa komitesi başkanı ve Koenig & Bauer CEO’su Dr. Andreas Pleßke, drupa ve sürdürülebilirlik temas noktasının önemine değinerek şunları söyledi:
“drupa sektörümüzün dünya çapında lider ticaret fuarıdır. Fikir alışverişi, tartışma ve bilgi aktarımı için bir platform olarak, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve teknolojik yenilikler gibi mega trendlerin baskı ve kağıt endüstrisinin geleceğini nasıl etkileyeceğini öğrenebileceğiniz bir yerdir. Sürdürülebilirliğin temas noktası gibi çeşitli forumlar bunun için merkezi temas noktalarıdır. Çünkü hepimiz gerekli yenilikler üzerinde birlikte çalışırsak daha fazla sürdürülebilirlik elde edebiliriz.”
Değişim için etkileşimli platform
Tüm baskı ve kâğıt sektöründen çeşitli örneklerin sergilenmesinin yanı sıra, sürdürülebilirliğin temas noktasını ziyaret edenler, sektörün aldığı tedbirler ve hedefleriyle ilgili tartışmalarla yüzleşmek istediği için kapsamlı bir sahne programı bekleyebilirler. Sektörün özel ilgi alanına giren ve sistematik bir kayda tabi olan, 2024 yılında tüm katma değer zinciri boyunca sunulan çözümlerin durumu ve 2028 yılına ilişkin perspektifleri hakkında ziyaretçilerin samimi görüşleri olacaktır. Ayrıca, diğer sektörlerden katılımcılara da işbirliklerini güçlendirmeleri, fikir alışverişinde bulunmaları ve ortaklıklar kurmaları için bir platform sunulacaktır.
Birçok sektör temsilcisinin ortak fuarı ve sahnedeki yüksek kalibreli program, sürdürülebilirliğin temas noktasını drupa’da sürdürülebilirlik konusunda bilgi almak veya bu konuyu tartışmak isteyen herkes için merkezi bir temas noktası haline getiriyor. Aynı zamanda bu temas noktası, geleceği şekillendirmek isteyen aktif işverenler arayan genç yeteneklere bu son derece ilgili ve heyecan verici sektöre ilişkin benzersiz bir bakış açısı sunuyor.
VDMA’ya karşı projenin temas noktası sürdürülebilirliğinden sorumlu, VDMA Baskı ve Kağıt Teknolojisi Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schiemann : “Bu önemli konuyu, sürdürülebilirliğin temas noktasındaki bu olağanüstü boyutta tüm baskı ve kağıt sektörüne sunmayı dört gözle bekliyorum. VDMA ve üyeleri ilgili zorlukların çok farkında, bu nedenle olası çözümlere ulaşmak için ne kadar çaba sarf edildiğini göstermek istiyoruz, ancak aynı zamanda önümüzde hala neler olduğunu da göstermek istiyoruz. Öğrencilerin stand genelinde sohbet ve müzakerelerde ortak olarak yer alması konsepti, özellikle gençlerin ilgisini çekmeyi ve onları sektörümüz hakkında heyecanlandırmayı amaçlıyor,” diyor.