KASAD Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği, sektörün önde gelen isimlerini ve değerli üyelerini bir araya getiren önemli bir etkinliği daha başarıyla gerçekleştirdi.
Dünyanın en büyük mürekkep üreticilerinden biri olan Japonya merkezli sanat ve bilim anlamına gelen artience Group’a bağlı TOYO Matbaa Mürekkepleri, 20 Kasım 2024, Çarşamba günü Swissotel The Bosphorus’ta sektördeki yeni gelişmeleri değerlendirdi.
“Kâğıt-Karton ambalaj ihracatı artışında AB’de zorlaşan şartlara rağmen 2. Sıradayız”
Toplantının açılış konuşmasını yapan KASAD Başkanı Alican DURAN, “2024 yılının ilk 3 çeyreğinde kâğıt-karton ambalaj sanayicileri olarak karlarımızdan azaltarak net ihracatçı olmaya devam ettik. En önemli ihracat pazarımız olan Avrupa Birliğindeki resesyona, AB yeşil mutabakatına göre artan regülasyonlara ve AB tarafından Polonya’ya verilen teşviklere rağmen AB pazarına yapılan ihracat artışında tonaj olarak Polonya’nın ardından Türkiye yer alıyor” dedi. DURAN, 2025 yılında Türk kâğıt-karton ambalaj sektörünün net ihracatçı kimliğini koruması için yeşil dönüşüme ve alternatif pazarlara yönelmesi gerektiğine vurgu yaptı.
“ECMA Kongresi’ne 2025 yılında İstanbul’da ev sahipliği yapacağız”
DURAN ayrıca 18&19 Eylül 2025 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Karton Ambalaj Üreticileri Birliği ECMA Kongresi ve KASAD üyelerinin katıldıkları All4Pack Paris ve Pack Expo Chicago ambalaj fuarları ile geleceğe yeşil bir miras bırakma amacıyla açılışı yapılan KASAD Hatıra Ormanı ile ilgili bilgiler verdi
Etkinliğe ev sahipliği yapan TOYO Matbaa Mürekkepleri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde beş farklı kategoride üretim yapan ve ambalaj ile basım sektörlerine hizmet veren bir firma olarak, sektöre dair önemli bilgiler sundu. TOYO Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli ve diğer uzman isimler, sektöre dair değerli analiz ve öngörülerini katılımcılarla paylaştılar. Benli, “ Ambalaj üretiminde sürdürebilirlik uygulamalarının artmakta olduğunu, kâğıt-karton ambalajın bu bakımdan avantajlarının bulunduğunu belirterek, yeşil dönüşümle 2028 yılına kadar plastik ambalajın yüzde 3,49 luk kısmının kağıt-karton ambalaja dönüşmesi bekleniyor” dedi. Etkinliğin özel konuşmacısı olan basın dünyasında derinlemesine analizleriyle tanınan Nasıl Bir Ekonomi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Türkiye ekonomisi ve sektöre dair önemli analizlerini katılımcılarla paylaştı. Hakan Güldağ, güncel ekonomik gelişmelerin sektöre etkilerini detaylı bir şekilde ele aldı. Güldağ, “Türkiye’de ihracatta zorlaşan ekonomik şartlara rağmen yeşil dönüşümü destekleyen ürünlerde fırsat var ”dedi.
Programda yapılan sunumlar, katılımcılara sektörün geleceği hakkında önemli bilgiler sundu. TOYO Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, “Japon Mirasından Global Marka & artience ve Gelecek Vizyonumuz” başlıklı sunumunda, şirketin Japon köklerinden global bir marka olma yolculuğunu, yenilenen marka kimliğini ve gelecekteki vizyonunu katılımcılara aktardı. Aynı oturumda, Ofset Satış Direktörü Engin Kurt ve Ofset Satış Müdürü Levent Ünal artience TPI Pazar Stratejileri hakkında bilgi vererek, mürekkep ve baskı sektörüne dair önemli değerlendirmelerde bulundular.
Etkinlikte, TOYO Matbaa Mürekkepleri Ofset Ar-Ge Müdürü Müjde Özdemir de “Ambalaj Sektörünün Geleceği, Sürdürülebilirlik & artience Yenilikçi Ürün Çözümleri” başlıklı sunumunda, Türkiye’nin ilk mürekkep Ar-Ge Merkezi unvanına sahip şirketin ofset ürün portföyü, yeni ürünleri ve sürdürülebilir çözümleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Toplantı, verimli bir şekilde tamamlandı ve katılımcılar, sektöre dair önemli bilgiler edinmenin yanı sıra, hem sektörün geleceği hem de sürdürülebilir iş stratejileri hakkında değerli bakış açıları kazandılar. KASAD ve TOYO Matbaa Mürekkepleri işbirliğiyle düzenlenen bu toplantı, sektör profesyonelleri ve KASAD üyeleri için büyük bir katkı sağladı ve gelecekteki iş birliklerinin önünü açtı.