Tekin Ozalit’in 1988 yılında İstanbul Sefaköy’de küçük bir alanda başlayan yolculuğu aynı zamanda Türk baskı ve reklamcılık sektörünün başarılı gelişimini de yansıtıyor. Dijital baskı olanaklarının yeni yeni ortaya çıktığı ve pazarda karşılık bulduğu bir dönemde ilk çalışmalarını yapan firma, günümüzde beş şubesi ve yedi katlı merkez binası ile birçok farklı sektörün baskı, doküman çoğaltma, promosyon ve tanıtım çözümlerine yönelik taleplerine yanıt veriyor. Türkiye ve birçok yabancı ülke pazarına dönük üretim yapan Tekin Ozalit, artan talepler ve kalite beklentileri nedeniyle yeni nesil Mimaki baskı çözümlerine yatırım yaptı. Firma, Mimaki’nin 2022 yılında pazarla buluşturduğu 330 Serisi içinde yer alan CJV330-160 eko-solvent bas/kes makinesi dahil olmak üzere bir dizi Mimaki çözümüyle merkez ofisindeki baskı departmanında adeta özel bir hat oluşturdu.
Firmanın kurucusu ve sahibi Tekin Gültekin sektörde 35 yılı geride bıraktıklarını ve bugün sahip oldukları beş şube ile birçok farklı endüstriye kesintisiz hizmet verdiklerini söyledi. Gültekin; “Tekin Ozalit olarak çok zengin bir ürün portföyümüz var. 35 yıl önce ozalit baskı ve fotokopi gibi bireysel hizmetlerle yola çıktık, zaman içinde çoğaltma ve baskıya yönelik hizmetlerin yanı sıra reklamcılık, promosyon ve matbaa, bayrak ve etiket üretimi dahil çok farklı çözümleri sunabilir hale geldik. Müşterilerimize daha fazla çözüm sağlayabilmek için yatırımlara hiç ara vermedik ve bu alanda sektörün en önemli markalarından biri haline geldik” dedi.
“Müşterilerimizin %20’sini A sınıfı üst segment kurumsal müşteriler, geri kalanının büyük çoğunluğunu KOBİ’ler ve belli bir oranda da tekil kullanıcılar oluşturuyor” diyen Gültekin, her sektörden yüzlerce firmaya kartvizit üretiminden araç giydirmeye, bayraktan direkt promosyon ürünlerine baskıya kadar birçok farklı alanda hizmet verdiklerini dile getirdi. 10 bin metrekare kapalı alana sahip merkez ofislerinde bütün iş birimleri için ayrı departmanlar olduğunu ifade eden Gültekin, yaptıkları işlerin içerisinde dijital baskının önemli bir ağırlığa sahip olduğunu belirtti.
Dijital baskıya duyulan ihtiyaç sürekli olarak artıyor
Tekin Ozalit’in ürettiği baskılı işlerin miktar ve çeşitlilik bazında sürekli artış kaydettiğini söyleyen Tekin Gültekin; “Dijital baskı günlük hayatımızın olmazsa olmaz bir parçasına dönüştü. Mağaza tabelalarından elinizde tuttuğunuz kupaya, bayrak ve flamalardan tekstil ürünlerine kadar her alanda dijital olarak üretilmiş ürünler kullanılıyor. İnsanlar soyut markaları baskılı olarak görmek istiyor. Dolayısıyla sürekli artan talepler ve uygulamalar doğrultusunda yeni malzemeler, yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Müşteri memnuniyeti ve yenilik bizim vazgeçemeyeceğimiz iki değerdir. Bu nedenle de yeni teknolojilere yatırımda oldukça cesur hareket ediyoruz. Mimaki Eurasia ile bu dönem başlayan iş birliğimiz ve aldığımız teknolojiler bunun bir göstergesidir,” diye konuştu.
Yıllar önce Mimaki servisi ile ilgili olumsuz bir deneyim yaşadıklarını aktaran Gültekin, marka ile nasıl güven tazelediklerini şöyle anlattı; “Bizler için güven çok önemli. Makineyi alınca her şey bitmiyor, tam tersine yeni başlıyor. Alacağımız servis, yedek parça ve sarf malzemesi ile boya taleplerimizin karşılanıp karşılanamayacağını bilmemiz gerekiyor. Bunun için de telefon açtığımızda bir muhatap bulmamız gerekiyor. 15 sene kadar önce bu çerçevede sorunlar yaşamıştık ama Mimaki’nin 2018 yılı itibariyle Türkiye’de kendi şirketini kurması ve bayi ağını yapılandırması ihtiyaç duyduğumuz güveni sağladı. Satış sürecinde birlikte çalıştığımız Mimaki bayisini veya Mimaki Eurasia merkezini aradığımızda mutlaka bir muhataba ve yetkiliye ulaşabiliyor ve taleplerimize net yanıtlar alabiliyoruz. Mimaki markasına duymaya başladığımız güven nedeniyle yatırımlarımızı onlardan yana yaptık.”
2022 Eylül itibariyle yeni nesil Mimaki baskı makinelerinin merkez ofislerine kurulduğunu ve derhal çalışmaya başladığını kaydeden Gültekin, ilk günden itibaren Mimaki Deneyimi’nin konforunu yaşamaya başladıklarının altını çizdi.
CJV330-160 eko-solvent bas/kes makinesi yeni fırsatlar sağlıyor
Türkiye pazarında Mimaki’nin CJV330-160 eko-solvent bas/kes makinesine yatırım yapan ilk firmalardan biri olduklarını söyleyen Tekin Gültekin, yepyeni bir tasarıma sahip bu model ile maksimum 1.610 mm genişliğinde bas/kes işlemi yapabildiklerini anlattı. “Hem baskı kalitesi hem de verimliliği konusunda beklentilerimizi tam olarak karşılayan CJV330-160, özellikle iç ve dış mekan reklam ve tabela uygulamaları için elimizi güçlendirdi” diyen Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Endüstriyel özelliklere sahip CJV330-160 ile baskı işimiz daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli hale geldi. Mimaki yatırımlarımız bize çok farklı malzemelerle değişik uygulamalar gerçekleştirme imkanı sundu.
CJV330-160’ın bir bas/kes makinesi olduğunu ve yüksek yoğunluklu işlerde bu entegre kesim işleminin büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Gültekin, entegre kesim yaparak operatör kaynaklı hataların da önüne geçilebildiğini anlattı. Gültekin; “Saatte 21 m2 baskı hızına çıkan bu makine ile işlerimiz planladığımız gibi ilerliyor ve bu bize kapasitemiz açısından oldukça iyi bir potansiyel sunuyor” diye konuştu. Gültekin ayrıca, aynı anda üç farklı malzeme rulosu yükleyebilme özelliğinin ve bu sürecin tek bir operatör tarafından rahatlıkla yapılabilmesinin işletme maliyetlerine olumlu yansıdığını ifade etti.
Orijinal Mimaki boyası zorlu yüzeylerde çok güçlü tutunuyor
Birçok farklı malzemeye baskı yaptıklarını yineleyen Tekin Gültekin, CJV330-160 eko-solvent bas/kes makinesinde orijinal Mimaki boyaları kullandıklarını söyledi. Genelde zorlu yüzeylere baskı yaparken boya tutunumunda sorunlar yaşadıklarına, ancak Mimaki ile bunu aştıklarına değinen Gültekin; “Mimaki’nin BS4 eko-solvent boyası çok hassas akıyor ve dengeli yapısı sayesinde bozuk bir görsel oluşmasını engelliyor. Baskı sonrası boya yüzeye çok güçlü bir şekilde tutunuyor ve esnek malzemelerde bile daha sonra çatlama, dökülme olmuyor. İç veya dış mekan uygulamaları farklı iklim şartlarına sahiptir ve Mimaki boyaları bu konuda da başarılı olduğunu gösterdi. Çabuk solma, yağmurda akma, dökülme gibi sorunların hiçbiri yaşanmıyor” dedi. Mimaki boyalarının GREENGUARD GOLD sertifikalı olduğunu hatırlatan Gültekin, bunların insan sağlığı ve çevre için gerekli hassasiyete sahip olduğunu ve standartları karşıladığını anlattı.
Hem Mimaki’nin orijinal boyası hem de CJV330-160’ın baskı kafası teknolojisinin kendilerine güç kattığına vurgu yapan Gültekin, Mimaki Çekirdek Teknolojileri sayesinde işlerin herhangi bir aksama yaşanmadan ve planlandığı gibi gerçekleştirildiğini belirtti.
Önümüzdeki dönemde ürün portföylerini ve üretim hacimlerini artırarak hem iç hem de dış piyasalarda büyümeye devam edeceklerini anlatan Gültekin, bu büyüme sürecinde sağladığı olanaklar nedeniyle Mimaki ailesinin bir parçası olmaktan dolayı güven ve memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.